Veel gestelde vragen over Dinxx

QWat is de levertijd?
Meestal heb je de Dinxx binnen 8 werkdagen in huis. Als de naam op de banden mee zijn besteld verzenden wij die tegelijkertijd met de Dinxx slings.

QHoe kan ik Dinxx slings testen voor mijn boten?
Je kunt een Dinxx goed testen door die ook daadwerkelijk te gebruiken. Daarom stellen wij op verzoek voor jouw vereniging graag een set voor een korte tijd ter beschikking.  Of neem contact op voor een demonstratie.

QIs de Dinxx sterk genoeg?
Elke boot ligt op de 4 banden van de 2 Dinxx. Een 8+ of zware wherry wegen niet meer dan zo’n 100kg. Door het gebruik van sterke materialen kan zelfs een zware volwassene zonder probleem op één band gaan zitten!

QWaar kan ik de Dinxx slings kopen?
Dinxx slings zijn te koop bij de volgende dealers van roeimaterialen:
Heeres Boat Service (www.EuRow.eu)
Botssports    (www.botssports.com)
Roeigoed  / Concept 2  (shop.concept2.nl)
Maar je kunt natuurlijk ook rechtreeks de Dinxx bij ons bestellen door het formulier op de pagina “kopen” even in te vullen.

QHoe moet de Dinxx worden onderhouden?
De slings hebben geen enkel onderhoud nodig. Alleen het rode koord zou vervangen moeten worden als deze na veelvuldig gebruik versleten is.

QVoor welke type roeiboten is de Dinxx geschikt?
Die is geschikt voor alle type gladde boten (van 8+ tot skiff) , C-boten en zelfs voor wherry’s. De Dinxx is zelfs in te stellen op specifiek gebruik voor grote of kleine boten.

QPast de boot ook omgekeerd op de Dinxx?
Ja, elke boot past er ook omgekeerd op.

QZijn de Dinxx ook getest?
Hudson Canada heeft de Dinxx in de praktijk getest en ze een jaar lang bij grote wedstrijden gebruikt door de gehele USA en Canada. Aan de hand van hun bevindingen zijn toen enkele details aangepast.

QWaarom is de Dinxx ook stabiel op een ongelijke ondergrond?
Door de constructie met flexibele, maar sterke verbindingen zullen altijd alle vier poten op de grond (gaan) staan zodra er een boot op ligt.

QHoe compact is de opgevouwen DinXX?
De Dinxx zijn in twee richtingen op te vouwen. Door daarna aan het rode koord te trekken en dat om de poten heen te slaan, kun je die met de haak vastzetten. Zo zitten er hier zelfs 30 stuks in deze auto.
compacte dinxx in een auto crop

QWelke (studenten-)roeivereniging gebruikt nu al Dinxx slings?
Dankzij de bijzondere eigenschappen van onze singels beschermen deze de boten bij verenigingen in Nederland zoals: De Laak, ZZV, De Zaan, Amycus, Alphen Dudok van Heel, DDS, Pampus, Barendrecht, Rijnmond, Gorcumse en Leerdam. Maar ook studentenroeiverenigingen zoals Skoll

Gebruik in buitenland
Diverse verenigingen in het buitenland en een groot aantal particulieren is overgegaan tot aanschaf van Dinxx slings. Ze worden ongetwijfeld ook op hun roeiclub gebruikt.

QZijn er nog andere producten van RowAnnex?

Ja, op onze SwingRack oplossing is zelfs een patent verkregen.

  • SwingRack is een systeem om kleinere boten (skiff, 2) compact in de loods op te bergen en daar makkelijk en zonder kans op beschadigen in je eentje er uit te halen en vice versa.
  • ZipRack is een systeem om grotere boten (4, 8) compact op te bergen. Doordat dit systeem een iets grotere kolomvrije ruimte vereist, kan dit vaak niet in bestaande loodsen toegepast worden en is alleen geschikt in geval van ver- of nieuwbouw. ZipRack is nog in ontwikkeling.

QWaarom wordt geadviseerd om onze naam op de banden te zetten?
Normaliter zullen geen Dinxx slings met naam erop verdwijnen bij wedstrijden of zo. Maar mochten ze toch per ongeluk op de verkeerde botenwagen belanden, dan constateert men de vergissing wel. Dankzij de naam erop, zijn er op die manier een tweetal sets teruggekomen, zelfs één uit Noorwegen!

Dinxx-slings-met-roeinaam

QKan ik de Dinxx ook gebruiken bij het op- en afriggeren van een 8+?

Dinxx-slings-gedeelde-8+
Ja, dat kan. Juist vanwege de aangename werkhoogte van de Dinxx. Dat betekent wel dat er een derde Dinxx bij de ‘las’ nodig is. Op elke band van die derde Dinxx sling kan dan een deel van de 8+ rusten.

QHoe berg je het beste de Dinxx het makkelijkst op in de loods?
Om de RVS-veerverbinding binnen in het rubber niet te veel te belasten, is het beste de Dinxx slechts één maal op te klappen en ze zo aan een haak aan de wand te hangen.

Dinxx-slings-makkelijk-opbergen

QWorden er in het buitenland ook Dinxx gebruikt?
Ja, behalve in Nederland worden er al Dinxx gebruikt in Engeland, Ierland, Duitsland, Zwitserland, Italië, Oostenrijk, Polen, Noorwegen, Canada en de USA.

QZijn er losse onderdelen verkrijgbaar?
De kans dat je losse onderdelen nodig hebt is waarschijnlijk minimaal, maar zo nodig zijn alle onderdelen uiteraard voorhanden.

QHoe duurzaam zijn de Dinxx slings?
Hoewel we dat niet voor een lange termijn konden testen, rechtvaardigt de keuze van de gebruikte materialen een gebruik van tientallen jaren